Zorgvilla

Ome Jan

Liefdevol wonen bij zorgvilla Ome Jan in Vught.

Golfen, musea bezoeken, manicure en maaltijden bereid door onze fantastische keukenbrigade onder leiding van Chef-Kok Ronnie. Want ook met dementie kan het leven mooi zijn.

Wij kijken er naar uit om u de Ome Jan beleving te laten voelen.

De bewoners zijn niet te gast bij ons, maar wij zijn op bezoek bij hen.
- Menny Landman (initiatiefnemer)
Zorgappartement Den Bosch

Ome Jan zorgt

Zorgvilla Ome Jan heeft de kwaliteit van zorg bovenaan staan. Daarom levert ‘Ome Jan Zorgt’ ook 25% meer zorg dan andere zorgvilla’s. Ook in de nacht zijn er altijd drie zorgverleners aanwezig zijn. Door continue scholing van onze medewerkers borgen wij optimale en hoogwaardige zorg met betrekking tot het ziektebeeld dementie.

Onze regieverpleegkundige kijkt samen met u naar de behoefte en de wensen van zorg en aandacht. Dit alles wordt vastgelegd in een zorg- en welzijnsplan. Samen met het team van ‘Ome Jan Zorgt’ bewaakt zij dagelijks de kwaliteit van zorg.

Lees meer over zorg

Wilt u graag contact met een van onze medewerkers?

Wij staan altijd voor u klaar om meer informatie te geven, uw mogelijkheden te bespreken, een brochure op te sturen of u een rondleiding te geven. Vul onderstaand formulier in en u ontvangt binnen 1 werkdag reactie.

> Vul hier het contactformulier in

Zorgappartement Den Bosch

Zorgappartementen

In de zorgvilla bevinden zich drie type appartementen. Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek zijn de zorgappartementen van Ome Jan dementievriendelijk ingericht. Er is zelfs de mogelijkheid om het volledig in te richten met eigen meubelen, decoratie en zelfs een nieuw likje verf.

Bekijk de zorgappartementen

Het welzijnsprogramma

Welzijn is net zo belangrijk als gezonde voeding, gekwalificeerde zorg en een mooie woonplek. Daarom besteden wij veel aandacht aan een gevarieerd welzijnsprogramma. Zorgvilla Ome Jan kijkt samen met u naar uw interesses en waar u oprecht blij van wordt. Een glimlach van u is een glimlach voor ons.

Lees meer over ons welzijnsprogramma
Welzijnsprogramma bij zorgvilla Ome Jan

Ontmoet ons team

Hieronder ziet u een aantal van onze fantastische medewerkers. Een team vol energie, kennis en absolute gastvrijheid

Wilt u onderdeel worden van ons team? Dat begrijpen wij! Bekijk onze openstaande vacatures op deze pagina.

Wonen in een geschiedenisrijke omgeving

De zorgvilla is gelegen op het terrein van Fort Isabella te Vught. Fort Isabella was een vestingwerk ten behoeve van de verdediging van de stad ‘s-Hertogenbosch, gelegen aan de noordkant van de huidige gemeente Vught. Het historische fort verbindt de natuurgebieden Het Gement en Het Bossche Broek. Deze natuur brengt bescherming en rust. De gastvrije locatie heeft 400 jaar geschiedenis en ademt een moderne, dorpse dynamiek. Het Fort is een kleine gemeenschap waarin iedereen een plek heeft zo ook de bewoners van Zorgvilla Ome Jan.


Zorgvilla Ome Jan gebouw

Het gebouw van de zorgvilla heeft een rijke historie. De oorspronkelijke functie was een exercitieloods en is in het jaar 1917 gebouwd. Het gebouw is volledig gerenoveerd en gemoderniseerd en heeft energielabel A. De originele buitenkant van het gebouw is veelal nog in tact, zodat de bijzondere geschiedenis en het prachtige metselwerk behouden zijn gebleven. De warme centrale ruimte bestaat uit verschillende gedeeltes. Er is een ruime woonkamer waarin de keuken centraal staat. Hier wordt met zijn alle gegeten en gekookt. De woonkamer waar u heerlijk op de bank kunt ontspannen of televisie kunt kijken. En laten we onze bibliotheek niet vergeten…. van waaruit u een prachtig uitzicht heeft op de bossen.

Ontdek de omgeving
Een plattegrond met de locatie van Fort Isabella en de omgeving 's-Hertogenbosch en Vught Omgeving van Fort Isabella met veel bomen en groen

Wilt u meer informatie over zorgvilla Ome Jan?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. We kijken ernaar uit om u te spreken en ontmoeten!

Neem direct contact met ons op
Hangend bord van Banketbakkerij Roodenrijs Tearoom

Het verhaal achter Ome Jan

We nemen u graag mee in het bijzondere verhaal achter Zorgvilla Ome Jan.
Menny Landman richtte in 1999 een thuiszorg organisatie op genaamd Standby Zorg. Met als missie mensen de zorg geven die ze nodig hebben zodat ze zichzelf kunnen blijven.

Menny had een peetoom genaamd Jan. Haar geliefde oom kreeg later in zijn leven dementie. Helaas is het nét zoals bij Ome Jan soms niet meer haalbaar om thuis te blijven wonen.  Zij ging op zoek naar een fijne, warme en liefdevolle omgeving voor hem en daar is het idee van Zorgvilla Ome Jan geboren. Het is een eer om deze zorgvilla aan hem op te kunnen dragen.

Lees hier het persoonlijke verhaal

Eten bij Ome Jan 

Bij Zorgvilla Ome Jan staat de keuken centraal. De keukenbrigade onder leiding van onze Chef-Kok Ronnie, bereidt iedere dag de heerlijke, verse maaltijden.

Deze maaltijden zijn zo samengesteld dat ze een optimale voedingswaarde hebben en door middel van geuren en herkenbare smaken de eetlust opwekken. Gemiddeld valt iemand met dementie 25% af. Maar bij Ome Jan komen de bewoners juist aan.

Vindt u het leuk om te koken dan bent u natuurlijk van harte welkom om onze Chef-Kok Ronnie te helpen. En deel vooral met hem uw leuke recepten en tips! Wilt u ons recept? Vraag het Ronnie…

Lees meer over ons welzijnsprogramma
Eten zorgvilla Ome Jan
Een moestuin met een hand die een volgroeide aardbei vasthoud

Belevingstuin

In onze belevingstuin is alles dementievriendelijk ingericht waar verschillende behoeftes vervult kunnen worden.  De natuur geeft veel rustige en positieve prikkels, dit geldt voor iedereen.

Wij hebben een verwarmd terras waar u zich heerlijk kan ontspannen. Ome Jan heeft een moestuin en u bent van harte welkom om met ons te tuinieren. En pik vooral tijdens het tuinieren af en toe een lekkere aardbei! Als extra cadeautje is Zorgvilla Ome Jan gelegen in het groen en hoor je hele dag de vogeltjes fluiten en zie je de eekhoorntjes klimmen.

Bent u van iets meer actie dan kan er met de golfkar over het terrein worden gereden. Met de wind door de haren, dat is toch ultieme vrijheid!

Ontdek hier onze belevingstuin

Kosten

Zorgvilla Ome Jan is een kleinschalig wooninitiatief waarbij wonen en zorg gescheiden zijn. De kosten van onze zorgappartementen zijn opgebouwd uit woon- en servicekosten alsmede ons uitgebreide welzijnsprogramma. Wonen bij de Familie voert een All-In concept. Binnen zorgvilla Ome Jan wonen mensen met zorgprofiel ‘Beschermd wonen met intensieve dementiezorg’. Deze zorgkosten worden volledig vergoed door de Wet langdurige zorg ZIN.

De zorgappartementen zijn te huur vanaf 2.500,- euro per maand. Dit bedrag is inclusief woon- en servicekosten en het welzijnsprogramma. De kosten per zorgappartement type kunt u bij ons opvragen. Indien u vragen heeft over de Wlz en de financiële afhandeling, kunt u schakelen met onze locatiemanager, Didier Thomeer.

Neem contact met ons op voor meer informatie.
Een bejaard stel met de vrouw in een rolstoel