Zorgvilla

Ome Jan

Liefdevol wonen bij Ome Jan in Vught.

Golfen, musea bezoeken, manicure en maaltijden bereid door meesterkok Ronnie. Ook met dementie is dat nog steeds wat u wilt.

Wij ontmoeten u graag bij onze unieke zorgvilla. We hebben op dit moment nog enkele appartementen beschikbaar, zonder wachtlijst.

Zorgvilla Ome Jan

De zorg

Bij zorgvilla Ome Jan staat kwaliteit voorop. Uitgangspunten van onze zorg:

 • Individueel zorg- én welzijnsplan
 • 24 uur per dag aanwezigheid van gekwalificeerd zorgpersoneel
 • Maatwerk, gericht op uw specifieke behoeften als persoon
 • Unieke mogelijkheid om als echtpaar met dementie bij elkaar te blijven wonen

U kunt van ons verwachten dat wij extra zorg en aandacht geven bovenop de benodigde zorg.

Lees meer over zorg
De bewoners zijn niet te gast bij ons, maar wij zijn op bezoek bij hen.
Initiatiefnemer - Menny Landman

Wilt u graag contact met een van onze medewerkers?

Wij staan altijd voor u klaar om meer informatie te geven, uw mogelijkheden te bespreken, een brochure op te sturen of u een rondleiding te geven. Vul onderstaand formulier in en u ontvangt binnen 1 werkdag reactie.Zorgvilla Ome Jan in Vught
Nog enkele appartementen beschikbaar

Onze appartementen

Ome Jan bevat luxe appartementen met een eigen badkamer (met inloopdouche en seniorentoilet) en een pantry. De zorgvilla en de appartementen zijn volledig ingericht op mindervaliden. De appartementen variëren in oppervlakte van 30 m² tot 41 m² en bevinden zich op de begane grond of de eerste etage, die te bereiken is per lift. Enkele appartementen hebben zelfs een eigen omheind terras.

De grootte en de indeling van de appartementen is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Hieruit blijkt dat een eigen kamer van meer dan 41 m² een negatief effect heeft op het welbevinden van mensen met dementie. Daarom hebben wij gekozen voor veel gemeenschappelijke ruimtes. Daarnaast is het ons doel om de sociale interactie te stimuleren.

U kunt voor een groot gedeelte zelf bepalen hoe uw appartement eruit komt te zien. Zo neemt u bijvoorbeeld uw eigen meubels en accessoires mee. Op deze manier heeft u toch uw eigen vertrouwde spullen om u heen. De appartementen worden opgeleverd met een mooie vloer en eventueel gordijnen. Wilt u een andere kleur op de muur? Ook geen probleem! Heeft u liever dat wij het voor u inrichten, dan kan dat natuurlijk ook.

Appartement type 1 

 • Gelegen op de eerste verdieping – te bereiken per lift
 • Oppervlakte 30 m²
 • Eenpersoons appartement
 • Rechthoekige indeling
 • PVC-vloer
 • Pantry
 • Badkamer met seniorentoilet, inloopdouche en wastafel

Appartement type 2

 • Gelegen op de begane grond
 • Oppervlakte 37 m²
 • Tweepersoons appartement* – ook mogelijk voor één persoon
  *Wanneer u beiden een dementie indicatie heeft
 • Hoekindeling
 • PVC-vloer
 • Pantry
 • Badkamer met seniorentoilet, inloopdouche en wastafel

Appartement type 3

 • Gelegen op de begane grond
 • Oppervlakte 41 m²
 • Eenpersoons appartement
 • Eigen omheind terras
 • Rechthoekige indeling
 • PVC-vloer
 • Pantry
 • Badkamer met seniorentoilet, inloopdouche en wastafel

Het welzijnsprogramma

Welzijn is net zo belangrijk als gezonde voeding, gekwalificeerde zorg en een mooie woonplek. Daarom besteden wij veel aandacht aan een gevarieerd welzijnsprogramma. Het programma wordt in samenspraak met u en uw naasten opgesteld. Wij vinden het geweldig als wij iets kunnen aanbieden waar u oprecht blij van wordt. Daarom organiseren we voor iedere bewoner minimaal elk jaar iets heel bijzonders dat precies aansluit op wie u bent.

Lees meer over ons welzijnsprogramma
Zorgvilla Ome Jan

Ontmoet ons team

Hieronder ziet u een aantal van onze fantastische medewerkers. Een team dat barst van de kennis over dementie, de zorg en gastvrijheid.

Wilt u onderdeel worden van ons team? Dat begrijpen wij! Bekijk onze openstaande vacatures op deze pagina.

Wonen in een geschiedenisrijke omgeving

De zorgvilla is gelegen op het terrein van Fort Isabella te Vught. Fort Isabella was een vestingwerk ten behoeve van de verdediging van de stad ‘s-Hertogenbosch, gelegen aan de noordkant van de huidige gemeente Vught. Het historische fort verbindt de natuurgebieden de Gement en het Bossche Broek. Deze natuur brengt bescherming en rust. Deze gastvrije locatie heeft 400 jaar geschiedenis en ademt een moderne, stadse dynamiek. Nu staan wonen, werken, educatie, recreatie, verblijven én oud worden op uw eigen manier centraal.

Het gebouw

Het gebouw van de zorgvilla heeft een rijke historie. De oorspronkelijke functie was een exercitieloods en is in het jaar 1917 gebouwd. Het gebouw is volledig gerenoveerd en gemoderniseerd en heeft energielabel A. De originele buitenkant van het gebouw is veelal nog in tact, zodat de bijzondere geschiedenis en het prachtige metselwerk behouden is gebleven. De centrale ruimte bestaat uit verschillende gedeeltes. Er is een ruime woonkamer aanwezig waar u televisie kunt kijken of gewoon kunt ontspannen op de bank. Deze ruimte met piano, boekenkast en leestafel heeft een prachtig uitzicht over de Vughtse Heide.

Ontdek de omgeving
Zorgvilla Ome Jan Zorgvilla Ome Jan

Wilt u meer informatie over zorgvilla Ome Jan?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. We kijken ernaar uit om u te spreken en ontmoeten!

Neem direct contact met ons op
Zorgvilla Ome Jan Zorgvilla Ome Jan

Het verhaal achter Ome Jan

We nemen u graag mee in het bijzondere verhaal achter Ome Jan en Wonen bij de Familie. Wonen bij de Familie is onderdeel van Standby. Standby is een zorginstelling die in 1999 in Boxtel is opgericht door onder andere Menny Landman. Ome Jan was de peetoom van Menny. De manier waarop hij om ging met de zorgverleners voor zijn vrouw, tante Gon, is de basis geweest voor het idee van Wonen bij de Familie. Het is een eer om de eerste zorgvilla aan hem op te kunnen dragen.

Lees hier het persoonlijke verhaal

De faciliteiten

Zorgvilla Ome Jan heeft een groot kookeiland waar onze chef-kok Ronnie iedere dag heerlijke, verse maaltijden bereidt. Deze maaltijden zijn zo ontworpen dat ze een optimale voedingswaarde hebben en door middel van geuren en herkenbare smaken de eetlust opwekken. U mag uiteraard helpen met de bereiding of lekkere recepten of tips delen met ons keukenpersoneel. De maaltijden worden geserveerd aan de grote eettafel. Als u liever in uw eigen appartement eet, kan dat natuurlijk ook. Heeft u bezoek of wilt u aan een kleine tafel zitten, dan hebben wij hier een speciale ruimte voor gemaakt met diverse kleinere tafeltjes. Uw familie mag ook zeker blijven eten.

 

 

 

 

Heeft u wat te vieren, bijvoorbeeld een verjaardag of jubileum, dan kunt u gebruik maken van onze aparte bijzondere ruimte die uitermate geschikt is voor grotere gezelschappen. Dit is een grote sfeervolle ruimte met een prachtig uitzicht over de natuur. We hebben ook een eigen bus, waar zowel passagiers met als zonder rolstoel in vervoerd kunnen worden, zodat we uitstapjes buiten Fort Isabella kunnen maken. Daarnaast is er ook een ruimte voor wellness activiteiten aanwezig. Deze ruimte wordt gebruikt voor bijvoorbeeld de kapper, de pedicure of als ontspanningsruimte. Ook zal deze ruimte gebruikt worden voor activiteiten zoals schilderen of muziek maken.

Zorgvilla Ome Jan

Belevingstuin

Er wordt een passende tuin aangelegd die ook bezocht kan worden door inwoners van Vught en omstreken. Het wordt een plek waar ruimte is om u rustig terug te trekken, maar waar u ook kunt beleven, bewegen en ontmoeten.

Ontdek hier onze belevingstuin

Kosten

Welzijn en kwaliteit van leven staat bij ons voorop. Zorgvilla Ome Jan biedt voornamelijk zorg en wonen aan mensen met het zorgprofiel “Beschermd wonen met intensieve dementiezorg”. De kosten van de zorg worden met dit zorgprofiel vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz).

In zorgvilla Ome Jan woont u vanaf 3.900,- euro per maand. Dit bedrag is inclusief woon- en servicekosten en het welzijnsprogramma. De kosten per appartement type kunt u bij ons opvragen.

Indien u vragen heeft over de Wlz en de financiële afhandeling, kunt u schakelen met één van onze zorgadviseurs. Zij nemen u desgewenst volledig bij de hand.

Neem contact met ons op voor meer informatie.
Zorgvilla Ome Jan