Zorghuis

Tante Clasien

– Liefdevol wonen met dementie, ook als u alleen een AOW als inkomen hebt –

Zorghuis Tante Clasien is de tweede telg van Wonen bij De Familie. Met kwaliteit, aandacht en kennis van dementie als uitgangspunten van de zorg, de indeling van het huis en van de aangeboden activiteiten. Zo bieden wij ouderen met dementie een eigen thuis, omringd met liefdevolle zorgzaamheid. En dat voor €1280,- per maand!

De bewoners zijn niet te gast bij ons, maar wij zijn op bezoek bij hen.
- Menny Landman (initiatiefnemer)

Zorg van de Familie

De Familie heeft de kwaliteit van zorg bovenaan staan. Daarom leveren wij ook 25% meer zorg dan andere zorghuizen. Ook in de nacht zijn er altijd drie zorgverleners aanwezig zijn. Door continue scholing van onze medewerkers borgen wij optimale en hoogwaardige zorg met betrekking tot het ziektebeeld dementie.

Onze regieverpleegkundige kijkt samen met u naar de behoefte en de wensen van zorg en aandacht. Dit alles wordt vastgelegd in een zorg- en welzijnsplan. Samen met het team van bewaakt zij dagelijks de kwaliteit van zorg.

Wilt u graag contact met een van onze medewerkers?

Wij staan altijd voor u klaar om meer informatie te geven, uw mogelijkheden te bespreken, een brochure op te sturen of u een rondleiding te geven. Vul onderstaand formulier in en u ontvangt binnen 1 werkdag reactie.

> Vul hier het contactformulier in

Zorgappartementen

Het royale pand strekt zich uit over drie verdiepingen en herbergt in totaal 42 appartementen. Deze appartementen bieden de flexibiliteit om zowel alleen als met een partner te worden bewoont.

lees meer over onze zorgappartementen

Spinwiefien

Tante Clasien woont aan het Spinwiefien in de Ekelenberg. Maar waar komt die naam eigenlijk vandaan? Drenthe staat bekend om zijn verhalen en legendes, en de Ekelenberg heeft er ook een. Volgens het verhaal woonden er op de Ekelenberg een wijze vrouw ‘witte wief’ die het ‘Spinwiefien’ werd genoemd. Deze Witte Wief hield van spinnen en in de avond nam ze haar spinnenwiel mee en ging ze op zoek naar een rustig plekje om te spinnen. Mensen kwamen vaak bij haar voor hulp en advies als ze problemen hadden.

Wilt u meer informatie over zorghuis Tante Clasien?

Wij vertellen u graag meer over Tante Clasien in onze brochure.

Vraag de brochure aan
zorghuis tante clasien zuidwolde

Het verhaal achter Tante Clasien

Net zoals in elke familie, hebben Ome Jan en Tante Clasien hun eigen unieke smaak en levensstijl, waardoor ze elk een eigen karakter en sfeer hebben. Tante Clasien was een huisvrouw met een mening zo eigen als haar gevoel voor humor. In haar bruisende huishouden, bevolkt door een verzameling van tien kinderen, was er altijd leven in de brouwerij. Ze hield van gezelligheid en had een voorliefde voor mooie spullen. Al bleek dat vaak een zeldzaamheid te zijn met een gezin van tien kinderen. Maar Clasien was altijd in staat om van niets iets te maken. Haar creativiteit fungeerde als haar kracht, waarmee ze elke situatie een unieke draai kon geven.

Voor Tante Clasien stond het gezin altijd voorop, zelfs met tien kinderen. Ze geloofde dat iedereen aandacht verdiende en stond altijd achter haar kinderen, ongeacht de omstandigheden. Haar steun was als een onzichtbare kracht die hen hielp groeien. Thuis kon je zeker te horen krijgen als ze het niet eens was met je keuzes, maar dat was slechts een bewijs van haar betrokkenheid.

Je kon niet niet van haar houden. Haar charme, directheid, mening en humor zorgde ervoor dat het nooit saai was bij Tante Clasien. En je wist exact wat je aan haar had. Zij bracht de jus aan het huishouden waar iedereen welkom was. En haar levensmotto? Neem het leven zoals het komt, geniet van iedere dag.

Kosten

Wij vinden het belangrijk dat goede zorg in een mooie omgeving voor iedereen toegankelijk moet zijn. Voor €1280,- kunt u daarom  wonen bij Tante Clasien.

Bij Zorghuis Tante Clasien wordt wonen en zorg gescheiden zijn. De huur is opgebouwd uit woon- en servicekosten, evenals ons uitgebreide welzijnsprogramma.

Binnen zorghuis Tante Clasien wonen mensen met zorgprofiel ‘Beschermd wonen met intensieve dementiezorg’. Deze zorgkosten worden volledig vergoed door de Wet langdurige zorg ZIN.

Heeft u vragen over de financiering? Wij helpen u graag verder.

 

Neem contact met ons op voor meer informatie.