oktober 2023

Ome Jan & ik: op zoek naar pompoenen

Ome Jan & ik

Op zoek naar pompoenen

De bladeren vallen van de bomen, het regent en waait weer volop en… Halloween staat voor de deur. En daar horen pompoenen bij! Als mij iets aan de herfst doet denken, dan zijn het wel deze grote, oranje vruchten. Tijd om aan de slag te gaan en Ome Jan in het herfstthema te versieren, denk ik gelijk.

Fantaserend over wat we gaan doen, loop ik naar onze facilitair medewerker Rakesh toe en stel hem voor om met onze bewoners naar een pompoenboerderij te gaan. Hij stemt meteen toe. We vinden een leuke locatie in Dongen en besluiten op weg te gaan. Rakesh rijdt de bus voor en we stappen met zijn allen in.

Eenmaal aangekomen in Dongen is iedereen enthousiast. Overal waar we kijken zijn pompoenen: grote, kleine, gele, rode… Ze hebben echt pompoenen in alle vormen, maten en kleuren. We zijn gelijk helemaal in herfstsfeer. De dames en ik hebben het idee om een bloemstukje te maken voor in een pompoen, de mannen willen een pompoenhoofd maken. Ieder met zijn missie gaan we op zoek naar de perfecte pompoen. Voor de een is dat makkelijker dan voor de ander, blijkt al snel.

Zo had Annie een bepaalde pompoen in  haar hoofd. En als zij eenmaal iets in haar hoofd heeft… We trekken alles uit de kast. De ene pompoen is te groot, de andere weer te klein. Die hangt te veel naar links en deze is weer te recht. Haha, Annie moet er zelf ook om lachen. “Erg hè?”, zegt ze. “Helemaal niet erg, Annie”, antwoord ik. “Wij gaan de perfecte pompoen voor je vinden!” En na wat zoekwerk vinden we die inderdaad: een middelgrote, groene pompoen met het kroontje een beetje leunend naar rechts. Perfect voor haar bloemstuk. En zo vindt ook de rest zijn pompoen. Missie volbracht dus hup, iedereen de bus weer in en met de pompoenen terug naar huis.

Aangekomen in de villa laten de bewoners helemaal trots aan iedereen hun pompoen zien. De komende week kunnen we daar lekker mee aan de slag. En natuurlijk heb ik er ook een aantal voor onze Chef Kok Ronnie meegenomen, die daar tijdens ons harde werk heerlijke soep van kan maken. Een knusser huiselijk gevoel bestaat er niet – druilerig buiten, warm en gezellig binnen.

Lees hier ook de andere belevenissen van Daphne en Ome Jan

Foto van Daphne van Rooij

Over Daphne

Daphne de Rooij is activiteitenbegeleidster bij zorgvilla Ome Jan. In ‘Ome Jan & ik’ houdt Daphne je op de hoogte van het reilen en zeilen in onze zorgvilla. Wat maken de bewoners er allemaal mee, hoe ziet hun dag eruit, welke grote én kleine gebeurtenissen doen zich voor? In ‘Ome Jan & ik’ praat Daphne je steeds geheel op haar eigen wijze bij.

Laat een reactie achter
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties