februari 2024

Ome Jan & ik: fijn fisje bij Ome Jan

Ome Jan & ik

Fijn fisje bij Ome Jan

Een dag niet gehost is een dag niet geleefd, dat is het motto tijdens Carnaval bij Ome Jan. Hier hossen we erop los! Ondanks dat we officieel bij Vught horen, voelen we ons ware Oeteldonkers.

De slingers gaan uit de kast en de gehele zorgvilla wordt gehuld in de kleuren geel en rood. Voor velen is dat puur nostalgie, behalve voor mij. Ik ben nog nooit een Oeteldonker geweest. “Da minde nie,” zegt Aagje terwijl ze mij met een strenge blik aankijkt. Daar moet verandering in komen. Dus we beginnen bij stap 1: het leren van de Oeteldonkse nummers. Met de muziek aan begint mijn eerste les, waarin Aagje alle liederen uit volle borst meezingt. Haar enthousiasme is aanstekelijk. Ik krijg vrij snel het ritme te pakken en doe mee. Ook collega Frans komt af op de muziek. “Heerlijk,” zegt hij. “Ik heb er alweer helemaal zin in! Wisten jullie dat ik in een dweilorkest zit genaamd Tie Dal Dee?”. Dat weten wij niet. En op dat moment was het besloten: Tie Dal Dee komt naar Ome Jan!

Bij mijn ouders vertel ik die avond over mijn Oeteldonk ervaring. Vol enthousiasme zitten ze te luisteren naar mijn verhalen van die dag. “Ik kan, als het dweilorkest van Frans komt, wel wat extra hulp gebruiken dus als jullie het leuk vinden”, vraag ik. En voordat ik mijn zin afgemaakt heb, klinken er twee enthousiaste JA’s.

Onze bewoners zijn ook altijd blij als er reuring is en zijn altijd nieuwsgierig naar bezoek, Maria nog het meeste. Ze loopt direct op mijn vader af en vraagt wie hij is. “Ik ben de vader van Daphne.” Oh wat leuk krijgt hij meteen terug en Maria begint met lof over mij te spreken. Exact op dat moment sluit ik mij aan bij het gesprek en krijg van Maria de vraag: “En wie ben jij?” “Ik ben Daphne.” “Die ken ik niet”, antwoord Maria. Mijn vader en ik kijken elkaar aan en schieten in de lach. Het ijs is gebroken. Leuk om deze momenten samen te kunnen delen.

En dan horen we een trompet! JAAA het is Tie Dal Dee. Ome Jan staat op zijn kop! We dansen, zingen en lachen vooral veel. Ondertussen loopt Rakesh met een schaal bitterballen en Ronnie brengt iedereen een drankje! Alles is compleet voor een geweldige carnavalsmiddag. Ik kijk om mij heen en zie iedereen genieten. Oké ik ben om, volgend jaar ga ik mij dompelen in Oeteldonk.

Lees hier ook de andere belevenissen van Daphne en Ome Jan

Foto van Daphne van Rooij

Over Daphne

Daphne de Rooij is activiteitenbegeleidster bij zorgvilla Ome Jan. In ‘Ome Jan & ik’ houdt Daphne je op de hoogte van het reilen en zeilen in onze zorgvilla. Wat maken de bewoners er allemaal mee, hoe ziet hun dag eruit, welke grote én kleine gebeurtenissen doen zich voor? In ‘Ome Jan & ik’ praat Daphne je steeds geheel op haar eigen wijze bij.

Laat een reactie achter
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties