januari 2024

Ome Jan & ik: een speciale filmavond

Ome Jan & ik

Een speciale filmavond

Als het buiten koud is, is er niets lekkerders dan de hele dag binnen te blijven. Gezelligheid opzoeken terwijl het buiten donker is, maakt het samen zijn des te leuker. En gezelligheid, daar zijn we dol op! En wat kan je nu het beste doen met dit weer? Juist, de bioscoop! Hoe leuk zou het zijn om de bioscoop naar Ome Jan te halen en samen de échte bioscoopervaring te beleven?

“Luister eens, Rakesh”, zeg ik enthousiast. “We gaan een bioscoop bouwen. En niet zomaar een, nee, we pakken groots uit voor de ultieme beleving.” Rakesh stemt er meteen mee in. Het eerste punt op de agenda: de filmkeuze. We besluiten terug te gaan in de tijd met ‘Drie oude vrijgezellen’, met Dorus in de hoofdrol. Ja, die heerlijke zwart-witversie. Zo, de film is gekozen, nu de versiering nog. “Laten we gaan voor het thema De Gouwe Ouwe”, stelt Rakesh voor. Leuk!

En dus gaan we op pad voor gouden versiering, ballonnen, een groot gordijn, vlaggetjes, alles wat goudkleurig is. En natuurlijk moet iedereen een kaartje krijgen. Die worden ‘s ochtends aan iedereen uitgedeeld. “Hoe laat begint het?” wordt gevraagd. Een goed teken, ze hebben er al zin in. Maar eerst moeten Rakesh en ik nog aan de slag om de ruimte om te toveren tot een echte bioscoop, met bij de entree een echte ballonnenboog. In mijn hoofd zag die boog er prachtig uit, alleen helaas heb ik mini-ballonnen gekocht. Oepsie… Didier kan zijn lach niet inhouden als hij de boog ziet. Gelukkig maakt ons gouden gordijn alles goed en hebben we een spetterende entree.

Nu wij nog. Rakesh heeft zijn trouwpak uit de kast getrokken en ik mag mijn gouden jurk met pailletten weer eens aan. Ik heb al vaak gezegd dat wij een fantastisch team hebben, maar hier is weer een voorbeeld. Lilyan staat in de keuken en komt met het idee om zich ook te verkleden. Op het deuntje van ‘The Pink Panther’ controleert zij iedereens kaartje. Als dat geen teamwork is, weet ik het ook niet meer. Ik kan echt genieten van zulke momenten! Iedereen zit met een grote glimlach op hun gezicht. Tijdens de film is het muisstil; het enige wat je hoort is het geritsel in de popcornbak die Lilyan heeft uitgedeeld.

Wat hebben we genoten van deze geslaagde middag. Niet alleen de bewoners, maar ook wij als team. Wat een bijzondere ervaring om samen zulke mooie momenten te creëren! En daarvoor heb je echt geen mooi weer nodig.

Lees hier ook de andere belevenissen van Daphne en Ome Jan

Foto van Daphne van Rooij

Over Daphne

Daphne de Rooij is activiteitenbegeleidster bij zorgvilla Ome Jan. In ‘Ome Jan & ik’ houdt Daphne je op de hoogte van het reilen en zeilen in onze zorgvilla. Wat maken de bewoners er allemaal mee, hoe ziet hun dag eruit, welke grote én kleine gebeurtenissen doen zich voor? In ‘Ome Jan & ik’ praat Daphne je steeds geheel op haar eigen wijze bij.

Laat een reactie achter
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties