oktober 2021

Didier Thomeer over zorgvilla Ome Jan bij NOVO3

Op zaterdag 2 oktober 2021 was locatiemanager van Ome Jan, Didier Thomeer te gast in het programma Blikveld van NOVO3.

In het interview met Ans de Man en Peter Corvers vertelt Didier alles over Zorgvilla Ome Jan die in november de deuren zal openen voor bewoners.

Hieronder leest en luistert u het fragment terugbij NOVO3:

Zorgvilla ‘Ome Jan’: bijzonder project op Fort Isabella

Te gast in Blikveld was afgelopen zaterdag Didier Thomeer, manager van ‘Ome Jan’, de zorgvilla die in november zijn poorten opent op het complex van Fort Isabella. De zorgvilla steunt op de expertise en menskracht van Standby Thuiszorg. En de naam ‘Ome Jan’ is eigenlijk een hommage aan de oom van de initiatiefneemster van de zorgvilla, Menny Landman. Haar ‘ome Jan’ was een banketbakker in Delft die dementeerde. Door na te denken wat optimaal voor hem zou werken, is het idee ontstaan van een zorgvilla waar je bij de dementerende op bezoek komt in plaats van het ‘verkassen’ van de patiënt naar een zorginstelling.

De formule die gekozen is, geeft ruimte aan het opschalen van de zorg wanneer daar de noodzaak toe is. Het ‘activeren’ van de bewoners is een belangrijk onderdeel van de zorg. Er staat een team paraat om de bewoners een actief leven te laten leiden. Tot het einde toe.

Natuurlijk hangt er wel een prijskaartje aan. In ‘Ome Jan’ zijn er zowel appartementen voor individuele bewoners als voor echtparen wanneer beiden dementerend zijn. Hoe het bijvoorbeeld zit met de kosten kunt u horen op het audiofragment hieronder. Dan hoort u ook dat op 13 oktober om 19.30 uur in Huize Elizabeth een voorlichtingsbijeenkomst gehouden wordt, waarbij zowel Didier Thomeer als Menny Landman aanwezig zullen zijn.

Het volledige audiofragment kunt u hier beluisteren:

NOVO3 is de online omroep voor Vught, Helvoirt en Cromvoirt. Overal te bekijken en te beluisteren via novo3.nl.

NOVO3 brengt nieuws en informatie in woord en beeld, (live) programma’s, muziek en video’s. Ook biedt NOVO3 je toegang tot dossiers over sociaal-maatschappelijke kwesties in jouw gemeente.

Laat een reactie achter
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties