Welzijn bij Tante Clasien

Een op maat gemaakt welzijnsprogramma

Bij onze zorghuizen besteden wij veel aandacht aan het welzijn van de bewoners. Het is net zo belangrijk als gezonde voeding, gekwalificeerde zorg en een fijne woonplek. De belevingsgerichte zorg wordt bij Tante Clasien afgestemd op de individuele behoefte van de bewoner.

Welzijnsprogramma bij Zorghuis Tante Clasien

Belevingsgerichte zorg wordt afgestemd op de individuele behoefte van de bewoner, verbetert de sociale contacten en laat het onbegrepen gedrag afnemen. Door middel van de juiste
bejegening en benadering, al dan niet in combinatie met technologie, kan middels belevingsgerichte zorg de kwaliteit van leven van de bewoner bevorderd worden of gelijkwaardig blijven. Bij dementie spreekt men over diverse fases waarin de benaderingsmethodes verschillen per fase van dementie of het type dementie.

Daarom heeft De Familie een uitgebalanceerd welzijnsprogramma waarbij de individuele behoefte leidend is. Ons team van activiteitenbegeleiders stelt een wekelijks programma samen waarbij het stimuleren van lichaam en geest centraal staan. Denk hierbij aan BeleefTV, bewegen op muziek, bloemschikken, oud-Hollandse spelletjes, museumbezoek, eropuit met de duofiets of een ritje op onze golfkar.

 

Familienet

De Familie maakt gebruik van het interactieve communicatieplatform Familienet. Iedere bewoner heeft zijn eigen pagina waar de medewerkers berichten, foto’s en video’s eenvoudig kunnen delen. Zo ben je als familie onderdeel van de dagelijkse praktische informatie en waardevolle mooie momenten.
Familie en vrienden beleven iedere dag mee, waar je ook ter wereld bent!

 

Maaltijden

Als dementie vordert ontstaan er vaak problemen met eten en drinken. Onderzoeken wijzen dan ook uit dat iemand met dementie gemiddeld 26% in gewicht afneemt. Bij De Familie onderscheidt men zich door te kijken naar de eetbehoefte en vochtbalans van iedere bewoner. Ook voeding is maatwerk!