Zorgvilla Ome Jan Welzijn

Een op maat gemaakt welzijnsprogramma

Welzijn is net zo belangrijk als gezonde voeding, gekwalificeerde zorg en een mooie woonplek. Daarom besteden wij veel aandacht aan een gevarieerd welzijnsprogramma. Belevingsgerichte zorg wordt afgestemd op de individuele behoefte van de bewoner, verbetert de sociale contacten en laat het onbegrepen gedrag afnemen.

Welzijnsprogramma bij Zorgvilla Ome Jan

Door middel van de juiste bejegening en benadering, al dan niet in combinatie met technologie, kan middels belevingsgerichte zorg de kwaliteit van leven van de bewoner bevorderd worden of gelijkwaardig blijven. Bij dementie spreekt men over diverse fases waarin de benaderingsmethodes verschillen per fase van dementie. Daarom heeft Wonen bij de Familie een uitgebalanceerd welzijnsprogramma waarbij de individuele behoefte leidend is. Ons team van activiteitenbegeleiders stelt een wekelijks programma samen waarbij het stimuleren van lichaam en geest centraal staan. Denk hierbij aan BeleefTV, bewegen op muziek, bloemschikken, oud Hollandse spelletjes, museumbezoek, eropuit met de duo fiets of een ritje op onze golfkar.

Familienet

Wonen bij de Familie maakt gebruik van het interactieve communicatieplatform Familienet. Iedere bewoner heeft zijn eigen pagina waar de medewerkers berichten, foto’s en video’s eenvoudig kunnen delen. Zo ben je als familie onderdeel van de dagelijkse praktische informatie en waardevolle mooie momenten. Familie en vrienden beleven iedere dag mee, waar je ook ter wereld bent.

Verhuizing

Wij begrijpen dat een verhuizing ingrijpend kan zijn. Daarom gaan we met u kijken hoe we de verhuizing zo voorspoedig mogelijk kunnen laten verlopen. Zo komt u eerst even wennen voordat u bij ons komt wonen. Dat kan door regelmatig langs te komen en eventueel deel te nemen aan de welzijnsactiviteiten. Zelfs de verhuizing kunnen wij van a tot z regelen voor u regelen.