Zorgvilla Ome Jan Welzijn

Een op maat gemaakt welzijnsprogramma

Welzijn

Welzijn is net zo belangrijk als gezonde voeding, gekwalificeerde zorg en een mooie woonplek. Daarom besteden wij veel aandacht aan een gevarieerd welzijnsprogramma. Het programma wordt in samenspraak met u en uw naasten opgesteld. Wij vinden het geweldig wanneer wij iets kunnen aanbieden waar onze bewoners oprecht blij van worden. Daarom organiseren we voor iedere bewoner elk jaar iets heel bijzonders dat aansluit bij wie u bent. Hoe fijn zou het zijn als u bijvoorbeeld alle James Bond films al 50 keer heeft gezien, om deze nogmaals te bekijken op een groot scherm in een aangeklede thema ruimte?

Welzijnsprogramma bij Zorgvilla Ome jan

Activiteiten zoals creatieve workshops, lezingen, spelletjesmiddagen en muziekoptredens, zijn voorbeelden die op de kalender staan. Ook familieleden zijn meer dan welkom om hier aan deel te nemen. Onze activiteitenbegeleiders en vrijwilligers begeleiden u bij de activiteiten van het welzijnsprogramma. Het programma zorgt voor afleiding en structuur. U bent vrij om te kiezen bij welke activiteiten u wilt aansluiten. Daarnaast is er ruimte voor individuele aandacht. Als u elke week een uur wil wandelen met een zorgverlener, dan kan dat. Wilt u een bezoekje brengen aan de Sint Jan? Geen probleem, gaan we regelen.

Verhuizing

Wij begrijpen dat de verhuizing ingrijpend kan zijn. Wij doen er alles aan om uw verhuizing zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen. Daarom kunt u voordat u bij ons komt wonen, eerst komen wennen. Dat kan door regelmatig langs te komen en eventueel deel te nemen aan de welzijnsactiviteiten. De verhuizing kunnen wij van a tot z regelen. Vervolgens hebben wij een welkomstprogramma waarbij een familielid eventueel kan blijven slapen in onze logeerkamer en waarbij u in de eerste periode aan de hand wordt genomen.

Vrijwilligersprogramma

Met en voor onze vrijwilligers is er een apart vrijwilligersprogramma ontwikkeld. Op deze manier kan er één op één begeleiding plaatsvinden. Voorbeelden van vrijwilligersactiviteiten zijn tuinieren of samen kokkerellen. Bent of kent u iemand die graag als vrijwilliger aan de slag wil binnen Ome Jan? Bekijk dan onze vrijwilligerspagina en stuur ons een bericht, er zijn altijd mogelijkheden.