Teamleider Welzijn

Daphne de Rooij

Foto van Daphne van Rooij

Mijn naam is Daphne de Rooij en woon in het mooie Best. Ik ben het liefst omringt door mijn familie en vrienden. Verder vind ik het leuk om lekker te koken en bakken voor anderen. Maar uiteten gaan vind ik ook heerlijk om te doen.

Nadat ik ben afgestudeerd als SPH’er aan de Avans Hogeschool ben ik met de kennis en ervaring die ik heb opgedaan aan de slag gegaan als activiteitenbegeleider bij zorgvilla Ome Jan. Ik kijk er enorm naar uit om de bewoners beter te leren kennen en vanuit hier passende activiteiten voor hen te kunnen organiseren of oude hobby’s samen met hen op te kunnen pakken. Ik vind het vooral belangrijk dat bewoners hierin een eigen keuze hebben en zij kunnen doen wat ze leuk vinden. Niks moet, alles mag. De eigen regie van de bewoner(s) staat hierbij altijd voorop.

Verder werken bij ook met Familienet, een persoonlijke pagina van de bewoner(s) waarop alle leuke en mooie momenten gedeeld kunnen worden met familie en/of vrienden zodat zij via deze weg nog meer betrokken blijven. Ook schrijf ik een column in de Bijdehand over mijn avonturen met de bewoners van Ome Jan.

Kortom, mijn doel is om ervoor te zorgen dat alle bewoners binnen Ome Jan een fijne dag hebben. Een lach op hun gezicht zien verschijnen is het mooiste cadeau voor mij.

< Terug naar ons team