Activiteitenbegeleider

Daphne de Rooij

Foto van Daphne van Rooij

Mijn naam is Daphne de Rooij, ik ben 23 jaar en woon in het mooie Best. Ik ben het liefst omringt door mijn familie en vrienden. Verder vind ik het leuk om lekker te koken en bakken voor anderen. Maar uiteten gaan vind ik ook heerlijk om te doen.

2 jaar geleden ben ik afgestudeerd als SPH’er aan de Avans Hogeschool. Met de kennis en ervaring die ik onder andere daar heb opgedaan ga ik aan de slag als activiteitenbegeleider bij zorgvilla Ome Jan. Ik kijk er enorm naar uit om de bewoners beter te leren kennen en vanuit hier passende activiteiten voor hen te kunnen organiseren of oude hobby’s samen met hen op te kunnen pakken. Ik vind het vooral belangrijk dat bewoners hierin een eigen keuze hebben en zij kunnen doen wat ze leuk vinden. Niks moet, alles mag. De eigen regie van de bewoner(s) staat hierbij altijd voorop.

Verder werken bij ook met Familienet, een persoonlijke pagina van de bewoner(s) waarop alle leuke en mooie momenten gedeeld kunnen worden met familie en/of vrienden zodat zij via deze weg nog meer betrokken blijven.

Kortom, mijn doel is om ervoor te zorgen dat alle bewoners binnen Ome Jan een fijne dagbesteding hebben door te doen wat zij leuk vinden. Een lach op hun gezicht zien verschijnen is het mooiste cadeau van de dag voor mij.

< Terug naar ons team