Over ons

Het verhaal achter
Wonen bij de Familie

Ome Jan Vertelt

“Een huis vol gezelligheid, daar genoten mijn vrouw Gon en ik zo van. En van elkaar. Altijd samen hard gewerkt en daarna samen groots genieten. Totdat mijn lieve Gon na een ziekbed overleed en ik er alleen voor kwam te staan. Haar ineens te moeten missen – mijn liefde, mijn leven – was hartverscheurend.

 Toch slaagde ik erin de draad weer op te pakken. Ach ja, na verloop van tijd vergat ik mijn sleutels wel eens of liet ik een pannetje soep opstaan. Maar wie heeft dat nou niet? En soms wist ik niet waar ik was, maar aan het eind van de dag zat ik gewoon weer thuis, in mijn vertrouwde stoel bij het raam. Aardige mensen kwamen bij me langs, maar wie dat waren…? En wat wilden ze van mij? Stukje bij beetje raakte ik letterlijk en figuurlijk de weg kwijt.

Mijn nichtje Menny maakte zich zorgen. Zij kan het weten, haar bedrijf Standby Zorg is gespecialiseerd in het bieden van passende zorg voor mensen zoals ik. Ze bracht me naar mijn nieuwe thuis in een heerlijk huis. Een warme, liefdevolle plek waar ik tot in de puntjes werd verzorgd, maar toch de regie in handen hield. Waar ik wel begeleid, maar nog steeds zelfstandig woonde. Omringd door lieve mensen en mijn eigen spullen, met de foto van Gon aan de muur en mijn vertrouwde stoel bij het raam. Een plek waar ik mezelf kon blijven.

Menny had een droom. Ze wilde precies zo’n fijne plek creëren. Zorgvilla’s waar, zoals zij dat zegt ‘de bewoners niet te gast zijn bij ons, maar wij op bezoek bij hen’. Vught kreeg de primeur: Zorgvilla Ome Jan. Heeft ze naar mij vernoemd, die lieverd. Het is een prachtige plek geworden, waar de bewoners 24-uurszorg krijgen van betrokken professionals en kunnen genieten van activiteiten en uitstapjes. Met hun eigen foto’s aan de muur en hun vertrouwde stoel bij het raam, in een huis vol gezelligheid.”

Al meer dan twintig jaar staat Menny Landman aan het roer van Standby Zorg. Deze thuiszorgorganisatie is gespecialiseerd in complexe zorg; van terminale zorg tot 24-uurszorg of intensieve zorg bij dementie. ‘Wonen bij de Familie’ is onderdeel van deze organisatie.

“Ik was dol op mijn bourgondische ome Jan en tante Gon. Bij hen was het altijd een zoete inval. Ook toen mijn tante ziek werd en er 24-uurszorg in huis kwam, bleef ome Jan voor die gezelligheid zorgen. Hij kookte voor iedereen en niet alleen vrienden en familie, ook het zorgpersoneel schoof ’s avonds mee aan. Tante Gon genoot hiervan. Na haar overlijden moest mijn oom alleen verder en dit ging een tijdje goed. Maar na verloop van tijd werd hij vergeetachtig en al snel werd 24-uurszorg onvermijdelijk. We zijn toen op zoek gegaan naar een plek waar hij kleinschalig kon wonen, waar de ja-cultuur heerste en hij de regie in handen kon houden. Kortom, een plek waar hij zichzelf kon blijven. En zo’n plek, die ik toen voor ogen had, wilde ik zelf ook creëren. Zo is zorgvilla Ome Jan tot stand gekomen.”

Ons team

Hieronder ziet u een aantal van onze fantastische medewerkers. Een team vol energie, kennis en absolute gastvrijheid.
Natuurlijk hebben we ook veel liefdevolle zorgverleners en vrijwilligers in ons team.

Wilt u onderdeel worden van ons team? Dat begrijpen wij! Bekijk onze openstaande vacatures op deze pagina.

Ons concept

De zorgvilla Ome Jan in Vught is het eerste familielid van een reeks zorghuizen in Brabant en omstreken die straks onderdeel zijn van ‘Wonen bij de Familie’. Dit zijn zorghuizen, speciaal voor ouderen met dementie, waar welzijn en kwalitatief leven voorop staat.

Binnen Standby bieden wij al sinds 1999 dementiezorg aan huis. Hierbij vinden wij het belangrijk dat u de regie in eigen handen houdt, zodat u uzelf kunt blijven.

De zorgvilla biedt een combinatie van zelfstandig wonen, 24-uurszorg, welzijnsactiviteiten en wonen in de natuur. Kwaliteit, aandacht en kennis van dementie zijn de uitgangspunten van de zorg, de opzet, de welzijnsactiviteiten en de grootte van de appartementen.

Met Standby Zorg streven wij er naar om ouderen met dementie zo lang mogelijk thuis te laten wonen, maar vaak komt er een punt dat thuis blijven niet meer gaat. Dan komt Wonen bij de Familie in beeld.

Wij zijn het alternatief voor een verpleeghuis. De bewoners zijn niet te gast bij ons, maar wij zijn op bezoek bij hen.

Wij passen ons aan aan de wensen en behoeften van de bewoners. Als u om 15.00 uur een borreltje wil, dan kan dat. Als u niet om 13.00 uur een boterham wil, maar een uurtje later, dan kan dat ook. Wonen bij de familie zorgt voor een liefdevol thuis.

Achtergrond Wonen bij de Familie

Dé Standby Familie

Wonen bij de Familie komt voort uit dé Standby Familie. De Standby Familie is de paraplu waaronder Standby Zorg en Wonen bij de Familie vallen

Standby Zorg

Standby Zorg is een zorginstelling, speciaal voor mensen waarvoor de reguliere thuiszorg geen uitkomst (meer) biedt. Wij bieden met een vast zorgteam aan zorgverleners langdurige zorg aan huis van 3 tot 24 uur per dag. Wij zijn er voor mensen in de laatste levensfase en voor mensen met chronische ziekten die graag thuis blijven wonen.

bekijk website

Wonen bij de Familie

Door onze jarenlange ervaring met de zorg voor mensen met dementie en door onze andere manier van het benaderen van zorg, vanuit een hospitality visie, is Wonen bij de Familie anders dan zijn zorgcollega’s. En zorgen wij er samen voor dat u uzelf kan blijven.

neem een kijkje binnen
Zorgappartement Den Bosch
Wij creëren een warm thuis, een thuis voor bewoners en zijn/haar familie!
Locatiemanager - Didier Thomeer