Over ons

Het verhaal achter
Wonen bij de familie

Wonen bij de familie is voortgekomen uit Standby. Op basis van onze ervaring binnen Standby met dementiezorg aan huis is Wonen bij de familie tot stand gekomen.

Met liefde en plezier nemen we u mee in het verhaal achter het concept Wonen bij de familie. Een persoonlijk verhaal, bijzondere mensen en een heldere visie is de fundering van dit concept.

Ons concept

De zorgvilla Ome Jan in Vught is het eerste familielid van een reeks zorghuizen in Brabant en omstreken die straks onderdeel zijn van ‘Wonen bij de familie’. Dit zijn zorghuizen, speciaal voor ouderen met dementie, waar welzijn en kwalitatief leven voorop staat.

Binnen Standby bieden wij al sinds 1999 dementiezorg aan huis. Hierbij vinden wij het belangrijk dat u de regie in eigen handen houdt, zodat u uzelf kunt blijven.

De zorgvilla biedt een combinatie van zelfstandig wonen, 24-uurszorg, welzijnsactiviteiten en wonen in de natuur. Kwaliteit, aandacht en kennis van dementie zijn de uitgangspunten van de zorg, de opzet, de welzijnsactiviteiten en de grootte van de appartementen.

Met Standby thuiszorg streven wij er naar om ouderen met dementie zo lang mogelijk thuis te laten wonen, maar vaak komt er een punt dat thuis blijven niet meer gaat. Dan komt Wonen bij de familie in beeld.

Wij zijn het alternatief voor een verpleeghuis. De bewoners zijn niet te gast bij ons, maar wij zijn op bezoek bij hen.

Wij passen ons aan aan de wensen en behoeften van de bewoners. Als u om 15.00 uur een borreltje wil, dan kan dat. Als u niet om 13.00 uur een boterham wil, maar een uurtje later, dan kan dat ook. Wonen bij de familie zorgt voor een liefdevol thuis.

Zorgvilla Ome Jan

Werken bij

Vind de baan die bij u past! Wij kijken ernaar uit om u te spreken.

Actuele vacatures

Ons team

Hieronder ziet u een aantal van onze fantastische medewerkers. Een team vol energie, kennis en absolute gastvrijheid.
Natuurlijk hebben we ook veel liefdevolle zorgverleners en vrijwilligers in ons team.

Wilt u onderdeel worden van ons team? Dat begrijpen wij! Bekijk onze openstaande vacatures op deze pagina.

Achtergrond Wonen bij de Familie

Wonen bij de familie komt voort uit Standby. Binnen Standby vallen naast Wonen bij de familie ook Standby thuiszorg en de Dementiespecialist.

Standby thuiszorg

Standby thuiszorg is een zorginstelling, speciaal voor mensen waarvoor de reguliere thuiszorg geen uitkomst (meer) biedt. Wij bieden met een vast zorgteam aan zorgverleners langdurige zorg aan huis van 2 tot 24 uur per dag. Wij zijn er voor mensen in de laatste levensfase en voor mensen met chronische ziekten die graag thuis blijven wonen.

Link

De Dementiespecialist

Met de Dementiespecialist bieden wij mensgerichte ondersteuning aan huis voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Wij kunnen al vanaf de onzekere eerste symptomen zorg bieden.

Link

Wonen bij de familie

Vanuit onze ervaring met zorg aan huis voor mensen met dementie hebben wij de ideale zorgvilla vormgegeven. Dit is het uitgangspunt voor de zorghuizen die wij de komende periode binnen ‘Wonen bij de familie’ gaan openen.

Wij creëren een warm thuis, een thuis voor bewoners en zijn/haar familie!
Locatiemanager - Didier Thomeer