ome-jan-slider

Welzijn is net zo belangrijk als
gezonde voeding, gekwalificeerde zorg
en een mooie woonplek.

- Het verhaal achter Ome Jan -

We nemen u graag mee in het bijzondere verhaal achter Ome Jan en Wonen bij de Familie.

Menny – oprichtster en huidige directeur van Standby thuiszorg – vertelt u graag hoe de naam ‘Ome Jan’ tot stand is gekomen. Aldus Menny: “Ome Jan was mijn peetoom, een ondernemer, een middenstander zoals dat vroeger heette. Hij had een banketbakkerij in Delft en maakte de lekkerste dingen. Geen brood, maar luxe gebakjes en koekjes. Hij trouwde met tante Gon, die afkomstig was uit een slagersfamilie. Voor haar was de banketbakkerij een hele omschakeling: van woensdag gehaktdag naar fijne, breekbare koekjes netjes inpakken. Ze wende hier snel aan en samen met Ome Jan heeft ze met veel plezier de banketbakkerij bestierd. Totdat tante Gon ziek werd…

- Wonen in een geschiedenisrijke omgeving -

De zorgvilla is gelegen op het terrein van Fort Isabella te Vught. Fort Isabella is een vestingwerk ten behoeve van de verdediging van de stad ‘s-Hertogenbosch, gelegen aan de noordkant van de huidige gemeente Vught.

Het historische fort verbindt de natuurgebieden de Gement en het Bossche Broek. Deze gastvrije locatie heeft 400 jaar geschiedenis en ademt een moderne, stadse dynamiek. Daarnaast brengt de natuur, bescherming en rust. Nu staan wonen, werken, educatie, recreatie, verblijven én oud worden op je eigen manier centraal. Een smeltkroes waarin iedereen haar steentje kan bijdragen aan het terrein. De zichtbare historie van Fort Isabella als fort en kazerneterrein is de basis waar alles op wordt ontworpen, gebouwd en gerealiseerd. Het verleden wordt gekoesterd.

- Het gebouw en de appartementen van Ome Jan -

In de zorgvilla Ome Jan worden 22 luxe, comfortabele eenpersoons appartementen en 4 tweepersoons appartementen gerealiseerd.

De tweepersoons appartementen zijn speciaal bedoeld voor echtparen die allebei dementie hebben. Het worden luxe appartementen met een eigen badkamer (met inloopdouche en seniorentoilet), een pantry en u behoudt zelfs uw eigen brievenbus. De zorgvilla en de appartementen zijn volledig ingericht op mindervaliden. De appartementen variëren in oppervlakte van 30 m² tot 41 m² en bevinden zich op de begane grond en op de eerste etage.

- Kosten -

Welzijn en kwaliteit van leven staat bij ons voorop. Zorgvilla Ome Jan biedt wonen en zorg aan mensen met het zorgprofiel beschermd wonen met intensieve dementiezorg. De kosten voor de zorg worden met dit zorgprofiel vergoed vanuit
de Wet langdurige zorg (Wlz). Lees hier meer over de kosten bij zorgvilla Ome Jan. 

- Het welzijnsprogramma -

Welzijn is net zo belangrijk als gezonde voeding, gekwalificeerde zorg en een mooie woonplek. Daarom besteden wij veel aandacht aan een gevarieerd welzijnsprogramma. Het programma is in samenspraak met u en uw naasten.

Wij vinden het geweldig als wij iets aanbieden waar onze bewoners oprecht blij van worden. Daarom organiseren we voor elke bewoner elk jaar iets heel bijzonders dat aansluit op wie u bent.

Hoe fijn zou het zijn als u bijvoorbeeld alle James Bond films al 50 keer heeft gezien, om deze nogmaals te bekijken op een groot scherm in een aangeklede James Bond filmruimte?

- De zorg -

In overleg met uw familie wordt een individueel zorgplan opgesteld. Mocht er meer zorg nodig zijn, dan kunnen wij dit direct regelen.

Ome Jan biedt zorg voor mensen met dementie. Alle bewoners hebben een zorgprofiel beschermd wonen met intensieve dementiezorg. Deze indicatie wordt afgegeven door een huisarts of geriater.