oktober 2023

Landenweek bij Ome Jan

Van 25 september tot en met 29 september 2023 was het Landenweek bij Zorgvilla Ome Jan. Elke dag stond in het teken van een ander land binnen Europa. Er werden activiteiten georganiseerd door Daphne en onze chef-kok Ronnie heeft elke dag heerlijke traditionele gerechten gemaakt.

 

Engeland

Op maandag stond de dag in het teken van het land Engeland. Op een speciaal versierde tafel lagen typische Engelse items, en een courant met interessante weetjes. Engelse dropjes, een kopje thee, de sfeer zat er in! Tijdens de lunch werd er een heerlijke ‘high tea’ geserveerd door Ronnie. Zoetigheden zoals muffins, soesjes, hartige belegde sandwiches en warme croissantjes. Voor het diner stond er een vissalade, Sunday Roast en een Engels gebakje op het menu. Het was smullen!

Collage foto's Engeland van Landenweek bij Ome Jan

België

Op dag twee stond de Landenweek in het teken van onze buren België. Op de tafel lag het bekendste stripduo van België Suske en Wiske, waar lekker even doorheen gebladerd kon worden. Onze Rakesh serveerde deze dag typische Belgische gerechten. Tijdens de lunch kregen de bewoners heerlijke garnalenkroketten op een bruin bolletje. In de avond werd er als voorgerecht gevulde tomaat met garnalen geserveerd en als hoofdgerecht de typische Vlaamse frieten met stoofvlees en witlof. Het nagerecht was natuurlijk niet te missen: Belgische wafels! Samen met de bewoners hebben we deze bereid op de wafelijzer. En wat een plaatje!

Collage foto's België van Landenweek bij Ome Jan

Italië

Woensdag waanden wij ons door Italië. Er lag weer een interessant courantje klaar met de leukste weetjes over dit land. In de middag voor lunch konden de bewoners hun eigen pizza beleggen. De groenten werden samen gesneden en vervolgens kon iedereen hun eigen pizza beleggen bij de pizzakar. Geheel in stijl ging Ronnie met de kar door het hele huis heen. Ook stond er natuurlijk weer een avond menu klaar: minestrone soep, pasta met gamba’s en natuurlijk een Italiaans ijsje! De dag werd afgesloten met een Italiaanse borrelplank. Het was genieten.

Collage foto's Italië van Landenweek bij Ome Jan

Nederland

Ons eigen kikkerlandje Nederland stond op donderdag centraal. Tijdens de lunch konden de bewoners genieten van een lekker broodje gezond. Daarnaast was er een draaiorgel aanwezig, wat het enorm gezellig maakte. Er werd gezongen, gedanst, muziek doet wonderen! En de typische Nederlandse borrelhapjes konden we natuurlijk ook niet missen. Na het feest werd er voor het diner een pasteitje met kippenragout geserveerd als voorgerecht. Vervolgens een traditionele andijviestamppot met zelfgemaakte gehaktballen en als toetje vla met slagroom. Lekker ouderwets genieten!

Collage foto's Nederland van Landenweek bij Ome Jan

Oostenrijk

De laatste dag alweer van de Landenweek. Op vrijdag sloten we het af met Oostenrijk! Voor lunch werd er een broodje braadworst met zuurkool geserveerd aan de bewoners. Geheel in stijl stonden Daphne en Rakesh vervolgens klaar voor de Tirolerbingo. We hebben enorm gelachen samen, en de bingo prijzen vlogen eruit! Na deze gezellige middag was het weer tijd voor het speciale diner van Ronnie. Als voorgerecht werd er een typische kartoffelsalat geserveerd en het hoofdgerecht was natuurlijk de Wienerschnitzel. En om geheel in stijl te blijven kregen de bewoners als dessert de Apfelstrudel. Een heerlijke laatste dag van de Landenweek!

Collage foto's Oostenrijk van Landenweek bij Ome Jan

Heeft u naar aanleiding van het artikel vragen over de zorgvilla? Neem dan contact met zorgvilla Ome Jan op.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Laat een reactie achter
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties