september 2021

Gezond eten met geuren en smaken van vroeger

Bij zorgvilla Ome Jan in Vught gaan we er alles aan doen om de bewoners te voorzien van gezonde voeding. Gezonde voeding is natuurlijk voor iedereen heel belangrijk, maar voor mensen met geheugenproblematiek is dit nóg belangrijker. Het komt namelijk vaak voor dat mensen met dementie vergeten te eten of juist heel eenzijdig gaan eten. Ongezonde en eenzijdige voeding kan leiden dat gedragssymptomen toenemen of gewichtsafname.

Naast het eten van voldoende en de juiste voedingsstoffen zorgen wij ervoor dat er zoveel mogelijk samen gegeten wordt. Natuurlijk is dat geen verplichting, maar we proberen het wel te stimuleren. Samen eten en anderen zien eten, doet immers eten. Favoriete gerechten van de bewoners zijn natuurlijk meer dan welkom! Hoe leuk is het als wij 1x per week het favoriete gerecht maken van bijvoorbeeld mevrouw Janssen precies zoals zij het vroeger maakte en at.

De zorgvilla heeft een chef-kok die eten bereidt met herkenbare smaken die herinneren aan vroeger. Het zorghuis beschikt over een open keuken waar de bewoners op een laagdrempelige manier mee kunnen helpen met koken. Ook al is het maar één aardappel schillen of de groentes wassen. Op deze manier worden herinneringen opgehaald en hebben de bewoners het gevoel dat ze zelf de maaltijd hebben bereid. De geuren van het koken dragen bij aan het opwekken van de eetlust.

Het eten wordt geserveerd op diepe witte borden met een goud randje. Avondeten bij Ome Jan Vught is eten zoals u thuis gewend bent. Pure ingrediënten, gecombineerd met een moderne kwinkslag. Natuurlijk is de familie ook van harte welkom om een hapje mee te eten.

Een wit diep bord met romige tagliatelle pasta
Laat een reactie achter
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Helene
Helene
2 jaren geleden

Een hele mooie locatie ik ben er binnen geweest . Jammer dat het zo duur is maar mensen krijgen daar wel hele goede zorg voor . Ik gun het iedereen met deze vreselijke ziekte . Heel veel succes met U zorginstelling