juni 2020

Fort Isabella en Standby thuiszorg slaan handen ineen

De ontwikkelingen van Fort Isabella, de buitenstad tussen Vught en Den Bosch, zijn in volle gang. Wonen, werken, educatie, recreatie, verblijven en oud worden op je eigen manier staan in dit project centraal. Om dat laatste te realiseren is nu bekend geworden hoe dit eruit komt te zien. Standby Thuiszorg, een begrip in Brabant en daarbuiten als het gaat om complexe zorgvragen, gaat haar eerste zorgvilla openen op het terrein van Fort Isabella. Daarnaast levert Standby Thuiszorg zo nodig thuiszorg aan bewoners van Fort Isabella en haar omgeving.

Het wordt een zorgvilla, bedoeld voor ouderen met dementie, waar welzijn en kwalitatief leven voorop staan. Deze zorgvilla wordt ’Ome Jan’ genoemd en is het eerste familielid van een reeks volgende zorghuizen in Brabant e.o. die straks onderdeel zijn van ‘Wonen bij De Familie’. In zorgvilla ‘Ome Jan’ in Vught worden 22 luxe, comfortabele 1-persoonsappartementen en 4 tweepersoons appartementen gerealiseerd. Die zijn speciaal bedoeld voor echtparen met dementie.

Uniek aan deze aanpak is dat de zorg voor deze ouderen met dementie voortgezet kan worden zoals ze thuis gewend zijn. Het is een woonzorg combinatie die het mogelijk maakt om een eigen leven te leiden, in een veilige omgeving. Fort Isabella is daarvoor de ideale plek: er is veel groen en er zijn allerlei voorzieningen op het terrein om uitjes te maken. ‘’Onze missie is om ook ouderen met dementie zolang mogelijk thuis te laten wonen. Regie in eigen handen houden staat daarbij hoog in het vaandel. Maar vaak komt er een punt dat dit niet meer gaat. Daar komt ‘Ome Jan’ in beeld’’ aldus Menny Landman, directeur van Standby Thuiszorg.

De bouw en restauratie van het pand is inmiddels in volle gang. “Ook dit volledig te renoveren gebouw, de oude Mensa, wordt verduurzaamd naar energielabel A. Wij zijn blij dat door Standby Thuiszorg ook een belangrijk onderdeel van ons totale plan voor Fort Isabella wordt ingevuld: zelfstandig leven met zorg op afroep. Deze unieke combinatie vult precies in wat we lang geleden bedacht hebben.” Geeft Olivier Koning als aanvulling aan.

In het eerste kwartaal van 2021 gaan de inschrijvingen open. De opening van het pand staat gepland in het derde kwartaal van 2021. Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen kunt u mailen naar info@wonenbijdefamilie.nl of laat een reactie achter onder dit bericht.

Vier mensen proosten buiten bij Fort Isabella

Contact opnemen?

Graag! We kijken ernaar uit om elkaar te ontmoeten.

Contact opnemen
Laat een reactie achter
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties