mei 2022

Daphne de Rooij: onze activiteitenbegeleider

Door middel van testimonials willen wij een zorgverlener in beeld brengen en iets leuks over hem of haar vertellen.

Dit is Daphne de Rooij en sinds november 2021 verantwoordelijk voor het activiteitenprogramma bij zorgvilla Ome Jan. Voor de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) schreef Daphne haar afstudeerscriptie over het Vitaalplein op Fort Isabella. Zo kwam zij voor het eerst met Ome Jan in contact. Daphnes affiniteit met de zorg begon vanaf jonge leeftijd doordat vrienden en familie uit haar omgeving veel vertelde over deze branche. Tevens heeft ze veel kennis opgedaan tijdens haar stageperiodes.

Naast de functietitel van activiteitenbegeleider zou je Daphne ook wel de “paparazzi” van Ome Jan kunnen noemen. Tijdens de activiteiten maakt Daphne leuke en spontane foto’s van de bewoners en deelt dit samen met een kort verhaal over de dag op Familienet. Dit is een privénetwerk waar alleen de familie van de betreffende bewoner toegang tot heeft. Zo kunnen zij van een afstand meekijken en worden ze op de hoogte gehouden van de activiteiten.

Het allerleukste aan haar werk vindt Daphne de uitdaging: geen dag is hetzelfde. Je moet je goed kunnen inleven in de bewoners en constant anticiperen op wat zij nodig hebben. Ondanks dat sommige dagen heel druk kunnen zijn, vindt Daphne dat niet erg. De dankbaarheid die je aan het einde van de dag terugziet op de gezichten, zowel van de bewoners als hun familieleden, maakt alles goed. Het zijn deze kleine dingen die Daphne een goed gevoel geven.

Daphne de Rooij poserend voor een muur
Laat een reactie achter
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jochem de Boer
Jochem de Boer
1 jaar geleden

Daphne komt over als een lieve dame met haar hart op de juiste plek! 🙂